De Lochting viert haar 25 jaar bestaan! Afbeelding

De Lochting viert haar 25 jaar bestaan!

Vijfentwintig jaar ondernemen met hart voor mens en natuur. Van groenten kweken voor “ De Paters Capucijnen te Izegem “ naar een Biologisch bedrijf.

 

Onder impuls van Beschut Wonen Izegem zag De Lochting in 1992 het levenslicht. Dit met als doel mensen die, om uiteenlopende redenen, niet terecht kunnen in het reguliere arbeidscircuit maatschappelijk zinvol werk aan te bieden.

De verschillende werkvormen uit de bio land -en tuinbouw en groendienst zijn daarvoor een ideaal middel. We begonnen oorspronkelijk zeer klein en met vijf man. Uit financiële noodzaak moesten we nadenken over groeimogelijkheden. Vijf jaar na opstart kregen we via stad Roeselare de kans om de bestaande biohoeve Dedrie over te nemen.

Groei en veel activiteit

De Lochting bleef zoeken naar groei . Wat begon in de Paterstuin in Izegem groeide uit tot een teeltbedrijf met 35 hectare, waarvan 2 hectare glasteelt. Daarboven wordt er op vandaag op 6.5 hectare volle grond en 1 hectare glas in omschakeling geteeld.Daarnaast werden onze afdelingen groen en verpakking verder uitgebouwd en blijft het aanbod en de activiteiten verder toenemen. Eveneens leveren we elke week ook zo’n 10.000 stuks biologisch fruit op scholen en bij bedrijven, en worden er een 900tal Biobello pakketten samengesteld met groenten en fruit.

25 jaar van zaad, kiem, plant, gewas en oogst : een feest!

Dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Onze website werd in een nieuw jasje gegoten en is klaar om jullie vlot door onze diensten en activiteiten te loodsen. Het feestjaar wordt op vrijdag 31 maart afgetrapt met een ontbijt voor de medewerkers. Daarna voorzien we elke maand een evenement, waarbij we onze klanten, medewerkers, partners en de buurt zoveel mogelijk willen bij betrekken. De site rond De Lochting Roeselare wordt eveneens verfraaid, en educatieve panelen en ontspanningszones worden hierbij opgetrokken.

Een jaar vol jubileumactiviteiten, van een rondleiding, een klassiek concert tot een buurtfeest.

Share

Ongebruikte talenten zijn als zonnewijzers in de schaduw.

Een hart voor mens en natuur