De Lochting

Onze activiteiten


In volgende activiteiten zijn we graag uw duurzame en professionele partner.


Landbouw

Als biologisch landbouwbedrijf willen wij op een natuurlijke wijze kwaliteitsvolle voeding aanbieden. En dit met respect voor mens, dier, plant en milieu! Want biologische groenten zijn niet enkel beter voor mens en natuur, maar zijn ook gewoon veel lekkerder.

Het beste van het seizoen

De Lochting teelt seizoensgroenten. De juiste groenten in het juiste seizoen, die op een natuurlijke en ecologische wijze kunnen groeien, zonder verwarmde serres of andere 'niet natuurlijke' manipulaties. Het beste van het seizoen met de volste smaak, en een ruim gamma minder courante groenten. 'Vergeten groenten' om te onthouden!

Biologische en ecologische teelt

De aandacht voor de natuurlijke kringloop, de bodemvruchtbaarheid en het milieu staan bij ons centraal. Dit bereiken we door een ruime vruchtwisseling, het gebruik van groenbemesters en organische bemesting.

Teelten, gebaseerd op de marktvraag

Teeltoverschotten vermijden we door te werken vanuit een lange termijn samenwerking met onze klanten, gebaseerd op hun afnames.

Groeiend netwerk van gronden, producenten en transportmogelijkheden

Ons netwerk van gronden, producenten en transportmogelijkheid groeit in alle richtingen. Hierdoor komen we steeds tot een efficiënter werkmodel. We vermijden overbodig transport en energieverspilling.

Biogarantie ® label + GlobalGap certificaat

Al onze producten dragen het Biogarantie ® label en GlobalGap certificaat. Met het Biogarantie ® label, kiezen wij voor bio op volle kracht. Hiermee verbinden we ons om extra aandacht te besteden aan ecologische, sociale en economische duurzaamheid.

GlobalGap creëert het kader voor de goede agrarische praktijk (GAP) op het bedrijfsniveau. Het bepaalt de normen waaraan de productie moet voldoen, om te worden aanvaard door grootwarenhuizen. GlobalGap wil het vertrouwen van de consument in de kwaliteit en de veiligheid van het voedsel verhogen.

Lees meer

Verpakking

Vanuit de verschillende productievestigingen wordt ons centraal magazijn dagelijks beleverd met verse bio groenten.
Onze eigen bio groenten, maar ook bio groenten van andere lokale producenten verpakken we naar consumenteneenheden.

Oplossing voor niet-geautomatiseerde verpakkingsopdrachten.

Bij verpakkingsopdrachten die niet rendabel geautomatiseerd kunnen worden, biedt onze verpakkingsafdeling de juiste ondersteuning. Een piek in uw productie, een beperkte ordergrootte, het afwegen en maken van een bepaalde samenstelling,... U kunt er bij ons mee terecht.

Verpakking op maat

In samenspraak wordt besloten welke verpakkingsmethode het best toegepast wordt; flowpack, krimplijn, sealmachine of volledige manuele inpak. We streven naar een zo'n ecologisch mogelijke verpakking, die aantrekkelijk oogt voor de klant en  die garant staat voor de versheid van het product. Hiernaast kunnen we ook instaan voor het labelen van de producten, gewichtscontrole en etikettering met houdbaarheidsdatum.

Lees meer

Groendienst

Wij streven naar een ecologisch verantwoord groenonderhoud, waarbij alternatieve onkruidbestrijding toegepast wordt zoals borstelen, schoffelen en branden. Met als doel en resultaat: een goed onderhouden en pesticidevrije omgeving!

Ecologisch groenonderhoud

Een greep uit ons aanbod: gras maaien, snoeien van struiken hagen en bomen, bemesting, verwijderen van waaivuil, winter -en voorjaarsonderhoud.

Duurzaam groenaanleg

Het plaatsen van plantvlakken, planten van bomen, hagen en struiken of het plaatsen van omheiningen. Duurzaam, ecologisch en onderhoudsvriendelijk zijn steeds onze centrale uitgangspunten. Een groene investering die zijn vruchten afdraagt. We houden zo veel mogelijk rekening met de plaatselijke natuurelementen en geven voorkeur aan inheemse plantsoorten.

Zwerfvuil ruimen

Een nette, propere omgeving werkt in ieders voordeel. Niet enkel voor fauna en flora, maar ook voor de mens! Verschillende teams spannen zich dagelijks in om openbare terreinen, straten  en bedrijfsterreinen zwerfvuil-loos te maken.

Vakmanschap

Kennis van ecologisch groen, dat beheersen we! Ons ervaren team begeleiders, een uitgewerkt opleidingstraject voor de medewerkers en een goede opvolging zorgen telkens voor geslaagde opdrachten.

Lees meer

Verwerking & voorbereiding van groenten

Onder begeleiding van onze kok staat een groep medewerkers in voor de verwerking van bio-groenten, dit zowel voor intern gebruik als voor externe klanten.

Per project bekijken we welke meerwaarde De Lochting voor uw bedrijf kan betekenen.

VERWERKING OP MAAT

Dit varieert van:

- het leveren van voorbereidend werk voor de verwerkingsindustrie; wassen, snijden, mix van groenten maken, steamen, roosteren en (vacuum) verpakken van bio groenten.
- tot de volledige verwerking tot een eindproduct: soepen, spreads, ovenschotels

Door het aanleveren van verwerkte groenten, zorgt De Lochting voor winst in productietijd, ruimte en proces bij hun klanten.

Onze keuken en verwerkingsruimte zijn professioneel uitgerust en voldoen aan alle HACCP-voorwaarden.

Lees meer

Biobello

Biobello is een uniek tewerkstellingsproject tussen zorg en sociale economie.

Het brengt mensen met en zonder beperking samen.

Vertrekkend vanuit de capaciteiten en interesses van elke medewerker zoeken we een gepaste taak voor iedereen, zodat ze zich kunnen ontplooien en verder groeien.

Vanuit onze zorgpartners Sint - Idesbald en Dominiek Savio worden wekelijks een 30 tal medewerkers bij De Lochting tewerkgesteld. 

We bieden hen een een zinvolle dagbesteding buitenshuis, waarbij ze hoofdzakelijk kunnen werken met voeding en waardevolle sociale contacten kunnen leggen.

Lees meer

Onze waarden

Ongebruikte talenten zijn als zonnewijzers in de schaduw.

Een hart voor mens en natuur