De Lochting

Onze activiteiten


In volgende activiteiten zijn we graag uw duurzame en professionele partner.


Landbouw

Als biologisch landbouwbedrijf willen wij op een natuurlijke wijze kwaliteitsvolle voeding aanbieden. En dit met respect voor mens, dier, plant en milieu! Want biologische groenten zijn niet enkel beter voor mens en natuur, maar zijn ook gewoon veel lekkerder.

Het beste van het seizoen

De Lochting teelt seizoensgroenten. De juiste groenten in het juiste seizoen, die op een natuurlijke en ecologische wijze kunnen groeien, zonder verwarmde serres of andere 'niet natuurlijke' manipulaties. Het beste van het seizoen met de volste smaak, en een ruim gamma minder courante groenten. 'Vergeten groenten' om te onthouden!

Biologische en ecologische teelt

De aandacht voor de natuurlijke kringloop, de bodemvruchtbaarheid en het milieu staan bij ons centraal. Dit bereiken we door een ruime vruchtwisseling, het gebruik van groenbemesters en organische bemesting.

Teelten, gebaseerd op de marktvraag

Teeltoverschotten vermijden we door te werken vanuit een lange termijn samenwerking met onze klanten, gebaseerd op hun afnames.

Groeiend netwerk van gronden, producenten en transportmogelijkheden

Ons netwerk van gronden, producenten en transportmogelijkheid groeit in alle richtingen. Hierdoor komen we steeds tot een efficiënter werkmodel. We vermijden overbodig transport en energieverspilling.

Biogarantie ® label + GlobalGap certificaat

Al onze producten dragen het Biogarantie ® label en GlobalGap certificaat. Met het Biogarantie ® label, kiezen wij voor bio op volle kracht. Hiermee verbinden we ons om extra aandacht te besteden aan ecologische, sociale en economische duurzaamheid.

GlobalGap creëert het kader voor de goede agrarische praktijk (GAP) op het bedrijfsniveau. Het bepaalt de normen waaraan de productie moet voldoen, om te worden aanvaard door grootwarenhuizen. GlobalGap wil het vertrouwen van de consument in de kwaliteit en de veiligheid van het voedsel verhogen.

Lees meer

Verpakking

Vanuit de verschillende productievestigingen wordt ons centraal magazijn dagelijks beleverd met verse bio groenten.
Onze eigen bio groenten, maar ook bio groenten van andere lokale producenten verpakken we naar consumenteneenheden.

Daarnaast hebben we een aparte lijn voor biologische droogwaren, deze worden van bulk verpakt naar gelabelde consumentenverpakkingen.
 

Oplossing voor niet-geautomatiseerde verpakkingsopdrachten.

Bij verpakkingsopdrachten die niet rendabel geautomatiseerd kunnen worden, biedt onze verpakkingsafdeling de juiste ondersteuning. Een piek in uw productie, een beperkte ordergrootte, het afwegen en maken van een bepaalde samenstelling,... U kunt er bij ons mee terecht.

Verpakking op maat

In samenspraak wordt besloten welke verpakkingsmethode het best toegepast wordt; flowpack, krimplijn, sealmachine of volledige manuele inpak. We streven naar een zo'n ecologisch mogelijke verpakking, die aantrekkelijk oogt voor de klant en  die garant staat voor de versheid van het product. Hiernaast kunnen we ook instaan voor het labelen van de producten, gewichtscontrole en etikettering met houdbaarheidsdatum.

Lees meer

Groendienst

Wij streven naar een ecologisch verantwoord groenonderhoud, waarbij alternatieve onkruidbestrijding toegepast wordt zoals borstelen, schoffelen en branden. Met als doel en resultaat: een goed onderhouden en pesticidevrije omgeving!

Ecologisch groenonderhoud

Een greep uit ons aanbod: gras maaien, snoeien van struiken hagen en bomen, bemesting, verwijderen van waaivuil, winter -en voorjaarsonderhoud.

Duurzaam groenaanleg

Het plaatsen van plantvlakken, planten van bomen, hagen en struiken of het plaatsen van omheiningen. Duurzaam, ecologisch en onderhoudsvriendelijk zijn steeds onze centrale uitgangspunten. Een groene investering die zijn vruchten afdraagt. We houden zo veel mogelijk rekening met de plaatselijke natuurelementen en geven voorkeur aan inheemse plantsoorten.

Zwerfvuil ruimen

Een nette, propere omgeving werkt in ieders voordeel. Niet enkel voor fauna en flora, maar ook voor de mens! Verschillende teams spannen zich dagelijks in om openbare terreinen, straten  en bedrijfsterreinen zwerfvuil-loos te maken.

Vakmanschap

Kennis van ecologisch groen, dat beheersen we! Ons ervaren team begeleiders, een uitgewerkt opleidingstraject voor de medewerkers en een goede opvolging zorgen telkens voor geslaagde opdrachten.

Lees meer

Verwerking & voorbereiding van groenten

Onder begeleiding van onze kok staat een groep medewerkers in voor de verwerking van bio-groenten, dit zowel voor intern gebruik als voor externe klanten.

Per project bekijken we welke meerwaarde De Lochting voor uw bedrijf kan betekenen.

VERWERKING OP MAAT

Dit varieert van:

- het leveren van voorbereidend werk voor de verwerkingsindustrie; wassen, snijden, mix van groenten maken, steamen, roosteren en (vacuum) verpakken van bio groenten.
- tot de volledige verwerking tot een eindproduct: soepen, spreads, ovenschotels

Door het aanleveren van verwerkte groenten, zorgt De Lochting voor winst in productietijd, ruimte en proces bij hun klanten.

Onze keuken en verwerkingsruimte zijn professioneel uitgerust en voldoen aan alle HACCP-voorwaarden.

Lees meer

Biobello+

Leef je graag lekker en gezond? Laat je inspireren door Biobello. Het beste van het seizoen in vijf overheerlijke pakketten. Maak eveneens kennis met ons aanbod 'vergeten groenten' en verrijk je weekmenu.

Voor elk een pakket

Alleenstaand? 2-persoonsgezin? Groot gezin? Enkel groenten? Enkel fruit? Of graag de beide? Biobello biedt een oplossing voor iedereen.

BiobelloPLUS

Ons lokaal project in de regio Roeselare-Diksmuide-Brugge-Oostende. Vanuit onze zorgpartners Duin en Polder, Sint-Idesbald, Dominiek Savio en Maria Ter Engelen, worden wekelijks een 40 mensen bij ons tewerkgesteld. Via onze webshop bieden zij naast de biobello pakketten een ruim assortiment van bioproducten aan. Losse biogroenten en biofruit, biozuivel, biobrood, biovleesvervangers, biologische producten van Oxfam, …. De bestellingen worden met zorg op maandag klaargemaakt en op dinsdag door deze medewerkers afgeleverd op de afhaalpunten.

Lees meer

Tutti Frutti

Met Tutti Frutti brengt u een levendige portie fruit naar uw bedrijf of school. Wij gaan voor 100% biologisch fruit. Het beste van het seizoen, want dan zijn de smaken ook het rijkst! Het grootste deel van het fruit is afkomstig van lokale biofruittelers. Daarnaast werken we samen met een biogroothandel, om ons aanbod fruit aan te vullen.

Gebruiksvriendelijk en flexibel

We stellen de fruitmanden op maat van uw organisatie samen. U kiest de hoeveelheden fruit, de frequentie van levering en kan uw voorkeuren doorgeven. De levering vindt plaats op een vaste dag. Een moment om naar uit te kijken!

Fruit op het werk- niets dan voordelen!

Steeds meer bedrijven bieden fruit op het werk aan. Een gezonde werkplek biedt namelijk alleen maar voordelen.

Fruit zorgt voor een ideale start van een werkdag of een gezond tussendoortje vol vitamines, vezels en mineralen, De bouwstenen van energie en productiviteit!

Bovendien is de kost 100% fiscaal aftrekbaar.

Fruit op school

Kinderen hebben groente en fruit nodig om een genoeg aan vitamines binnen te krijgen.

De meeste kinderen eten onvoldoende fruit en groenten. Studies tonen aan dat interventies via de school effectief zijn om de consumptie van groenten en fruit te verhogen. Met een lekker sappig stuk fruit in plaats van telkens een koek bekom je een perfecte pauze. 

Dankzij de subsidies van de Europese Commissie en de Vlaamse Overheid kunnen basisscholen bovendien een mooie korting krijgen op het aankopen van verse groenten en fruit.

Lees meer

Vegetarisch kookworkshops

Vegetarische kookworkshops

In onze workshops ontdek je de smaak en de voordelen van bio-logisch en vegetarisch koken. Biologisch betekent veel meer dan koken met groenten van biologische teelt. In onze workshops staat dit ook voor creatief koken met seizoensgroenten en nieuwe smaken & combinaties ontdekken, waarbij de groenten optimaal verwerkt worden, en er bijna geen groentenafval is.

Niets dan voordelen dus: vol van smaak, beter voor het mileu, goedkoper en gezonder!

Onder begeleiding van onze kok bereid je de lekkerste gerechten en kan je na het koken genieten van een heerlijke maaltijd.

Een greep uit ons aanbod:

Heerlijk vegetarisch

Don't waste food, en tover je groentenafval om in smakelijke gerechtjes

Feestelijke vegetarisch

Batch cooking

Zoek je een leuke activiteit voor je team, je vriendengroep of je vereniging?

De verschillende mogelijkheden in deze workshops zijn zeer ruim. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vanaf 10 deelnemers kunnen wij een workshop op maat voor jullie uitwerken.

Prijzen & info via dominique@lochting.be of 051 20 28 85.

Elk seizoen organiseren we eveneens prepare cafés waar je individueel voor kan inschrijven.

De inschrijvingen zijn beperkt tot 20 personen.

Interesse? Stuur ons een mailtje en wij houden je op de hoogte van de eerstvolgende kookworkshop.

Lees meer

Rondleiding & catering

De Lochting is een maatwerkbedrijf dat op een duurzame wijze tewerkstelling wil bieden voor mensen die om één of andere re-den niet terecht kunnen in het reguliere arbeidscircuit.
Tijdens onze rondleiding laten we je kennis maken met de verschillende aspecten van sociale tewerkstelling en het biologisch telen. En geven we jullie inzicht in de mogelijkheden en moeilijkheden, die hiermee gepaard gaan.

We starten met een presentatie, gevolgd door een rondleiding bij ons op de site.

Prijzen & info:

Voor de rondleiding vragen we per groep (tot 30 personen) een bijdrage van 60€.

Is de groep groter dan 30€, dan voorzien we een extra gids en komt er 2€ per bijkomende persoon bij. (met een maximaal aantal deelnemers van 40 personen)

De duur van de rondleiding: +/- 2 uur

Deze rondleiding is rolstoeltoegankelijk

Reservatie kan rechtstreek via dominique@lochting.be of 051 20 28 85


In combinatie met deze rondleiding, kunnen we tegelijk aanbieden:

- een koffietafel met bio-logische taart

- een lunch met groenten van eigen teelt

- een kookworkshop

Lees meer

Grafzorg

Een grafmomument is een plaats om even stil te staan en herinneringen op te roepen van een dierbare overledene. We reinigen het grafmonument op vooraf afgesproken tijdstippen, met een regelmaat die u zelf kiest. En kunnen eveneens het graf van vaste aanplantingen voorzien.

Ecologische onderhoud

Ecologische onderhoud

Bij het onderhoud van een grafmonument gebruiken we milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Producten die biologisch afbreekbaar zijn, waardoor ze niet schadelijk zijn voor aanplantingen.

Herstel en renovatie

Het weer en de tijd laten hun sporen na op grafmonumenten. Een gespecialiseerd team herstelt het graf zo veel mogelijk tot de oorspronkelijke staat door: het herstellen van metselwerken, voegen en barsten; het plaatsen van funderingen, tegels en natuursteenplaten; en het behandelen van letters en metalen onderdelen.

Ons aanbod

Ecologisch onderhoud:

  • Reinigen van de gedenksteen
  • Verwijderen van onkruid

  • Snoeien van planten

  • Onderhouden van de concessie
  • Melding van tijdstip van onderhoud
  • Informeren over aanwezige schade en opstellen vrijblijvend herstelbestek
  • Voor en na foto

Voor al uw andere vragen rond onderhoud, beplanting en reparatie van grafmonumenten, bezorgen we met plezier een offerte op maat.

Lees meer

Vegetarisch kookworkshops

Maak kennis met, of deel kennis met, De Lochting.

Lees meer

Authenticiteit

Kwaliteit

Milieubewust

Sociaal engagement

Respect

(H)eerlijke handel

Gelijkwaardigheid

Onze waarden

Authenticiteit

Kwaliteit

Milieubewust

Sociaal engagement

Respect

(H)eerlijke handel

Gelijkwaardigheid

Ongebruikte talenten zijn als zonnewijzers in de schaduw.

Een hart voor mens en natuur