Dag van de begraafpark Afbeelding

Dag van de begraafpark

Zondag 28 mei vindt de dag van het park plaats. Over heel Vlaanderen zijn er verschillende initiatieven in de verschillende parken.

In Roeselare gaat deze dag door in de oude stedelijke begraafplaats.  Bezoek onze stand tussen 14u-18u.

Wandel langs de informatiestanden en ontdek wat deze groene long in de stad te bieden heeft, hoe er gewerkt wordt en hoe je die zelf kan beleven.  Een begraafplaats wordt meer en meer een begraafpark waar mensen even tot rust nen komen, ook kinderen.

De oude stedelijke begraafplaats is naast een begraafplaats ook een boeiend en aantrekkelijk park en dat wordt op 28 mei tijdens Dag van het (begraaf)park extra in de verf gezet.

De oude stedelijke begraafplaats vervult een aantal belangrijke functies voor mens en omgeving binnen de stad. Naast een plaats van stilte, rust en geborgenheid kreeg de begraafplaats er de voorbije decennia ook spontaan andere functies bij. Zo vormt de begraafplaats, samen met ander stedelijk groen, een stapsteen voor de natuur. Met de aanwezigheid van de vele oude bomen, de dreven, bomenrijen en het historisch karakter van de (militaire) begraafplaatsen en infrastructuren heeft de begraafplaats ook een groot cultuurhistorisch belang.

Denk bijvoorbeeld maar aan de monumenten en de oude muur langs de Blekerijstraat. Na een renovatie, die in 4 fases werd gerealiseerd, kunnen we spreken van ‘parkbegraafplaats’.

Deze wordt op 28 mei voor de eerste keer officieel geopend voor het grote publiek. Wandel tijdens de Dag van het (begraaf)park langs de informatiestanden en maak kennis met de rust, de natuur, de bijzondere monumenten en met de verschillende partners die meewerken aan dit project. Laat je verrassen door dit groen funerair archief van de stad.

Contact

Dienst begraafplaatsen 051 26 21 31

Facebook

Share

Ongebruikte talenten zijn als zonnewijzers in de schaduw.

Een hart voor mens en natuur